بقلم مروة ياسين
كثيرا ما يحدث خلط كبيرعندما تحب تعمل وصفة وتكون محتاجين نترجمها لجرامات من الكارب، اول خطوه ان نحسب المكونات صح، نفرض المكونات كلها كانت 100 كارب. نطبخ وصفتنا كالمعتاد. عند التقديم مهم نعمل حاجات تسهل علينا الحساب.
اول طريقه
اما اوزن الكمية المطبوخة كلها ولنفرض طلعت 500 جرام، اذن معامل الكارب للوجبة هو كميه الكارب الأصلية في المكونات تقسم على وزن الطبخة الناتجة، اي في مثالنا نقسم 100علي 500. يكون معامل الكارب للوجبة هو 0.2
ثاني طريقه
اغرف الطبخة في اطباق تقديم متساوية الوزن او تقطعها الي قطع متساوية الحجم، ساعتها القطعة الواحدة او الطبق الواحد فيه كميه كارب تساوي. حاصل قسمه كميه الكارب الأصلية في المكونات على عدد الاطباق او القطع. يبقي مثلا لو. الكمية المطبوخة عملت عشر قطع او خمس اطباق
القطعة يكون فيها 10 كارب
الطبق يكون فيه 20 كارب
لا يوجد اي وسيله ثانية لحساب الوصفات الا هكذا، لو فهتموا جربوا حساب التالي
وجبه مكوناتها فيها 300 كارب
والناتج كان 15 قطعه
القطعة كام كارب؟
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق